Virginia Woolf

Mrs DallowayGick vi inte lite i Mrs Dalloways fotspår? Jag och min bokcirkel som besökte London. Vi promenerade bland påskliljorna i den närliggande parken. Vi befann oss ett större stenkast från Bond Street, där hon gick och köpte sina blommor, alldeles själv. Och vi gick på blommarknad och köpte, inte snittblommor som Mrs Dalloway, men murgröna.

bokcirkeln

liljorna

IMG_1731

Vi läste inte boken Mrs Dalloway som det var tänkt (överhuvudtaget läser vi sällan böckerna vi tänkt) men det är ett mindre problem. Jag hade ju djur att titta på.

andkanadagassenekorrenOrädda, opportunistiska, beräknande, nochalanta och alltid, alltid hungriga cirkulerar varelserna runt oss på asfalten, i träden och under oss, i avloppssystemet.
Det finns fler råttor än människor i London, till exempel. Och blir de panikhungriga kan de ju alltid äta matfett. Det äckligaste jag hört är detta: Klumpen av matfett som stoppade upp avloppen i London för ett par år sedan. Klumpen vägde 15 ton (råttor däremot är inte särskilt äckliga, om någon skulle fråga mig).

IMG_1709IMG_1694holkarMrs Dalloway köpte blommor och drömde om ett bättre liv. Vi kom till hennes hemmarker och drömde om afternoon tea. Det var för dyrt, visade det sig, men vad gör det. Jag fick brownies istället, och träffade ett lejon.

IMG_5077FiskskyltSkatvinge

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>