Good bye, Kruger

IMG_9538– Känns det som om djuren tar farväl av dig nu, säger Jocke när vi tittar på elefant nummer 200.
Nej, faktiskt inte. Att resa en sista gång genom Krugers nationalpark (för denna gång) känns väldigt osentimentalt. Jag är klar. Nu väntar grådasket. Blåmesar i duggregn. Duvor på tunnelbaneperronger. Och det är så jag vill ha det.

IMG_9309

IMG_4710Men Sydafrikas mest kända nationalpark, en vildmark av Belgiens storlek, är fortfarande fantastisk. Djuren bubblar i nästan varje snår.
Jag påminns än en gång hur vacker den svenska naturen är, men tom på stora djur. Och små djur också, för den delen.

IMG_0467

Vårtsvin

IMG_9422Skuggfågel

IMG_9794

Gapnäbbsstork

Så när vi säger hej då till Kruger i regnet, och när jättekungsfiskaren blir det sista djuret vi ser innan fruktodlingarna tar över utanför parken, så känner jag mig lugn. Jag tror att jag kommer hit igen. Jag vill verkligen komma hit igen, men känner ingen brådska, alls.

IMG_9778Jocke och Gunnar summerar Krugerturen hittills på den stora kartan.

IMG_0570Blå fjärilsfink

IMG_0597Brunhuvad kungsfiskare

IMG_0173Impala

IMG_0106Gepard

TwitterShare

2 reaktion på “Good bye, Kruger

    1. stefannordberg Inläggsförfattare

      Jo man tackar! Kylan känns exotisk och hemtam på en och samma gång. En härlig känsla.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>