Grön chock

Tillbaka i Sverige. En kort semester i kaviarens förlovade land.

Lejon och hyenor byts ut, mot paddungar. Hundratals hoppar fram i det regntunga gräset och jag förvandlas till en massmördare. Jag tassar över gräsmattan hemma hos grannarna M och J och krossar amfibier vart jag än sätter ned fötterna.

Och på mitt eget Haga sitter en vuxen padda och funderar på livet.

– En filosof, som K säger.

IMG_3737.JPG

Paddan

Och vi plockar svamp och blåbär. Skogarna dryper av färgglada rikedomar och det är som att vara i en regnskog. Här är allt så grönt. Och husen är så röda.

Den hemtama landsbygden i Östergötland.

IMG_3747.JPG

IMG_3748.JPG

Ett hem. Men också en genomfartsstation, just nu. För mig, ladusvalorna och tornseglarna. Alldeles strax är vi alla på väg mot sydligare breddgrader igen.

Och när jag kommer hem till Sverige nästa år väntar också det nya. Vår kobenta dvärgpudel Tyra. Hunden som kan välta träd med sin andedräkt, men vars hjärta svämmar över av kärlek. Och som har en talang för att hoppa genom rockringar. Den perfekta knähunden som nu får löpa fritt på landsbygden.

Tyra2

 

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>