Hello again South Africa

Ögonblicksbild ett:

Något är på gång.

Det märks i lägenheten som jag snart ska lämna. Först för julmys på Haga. Efter det väntar den stora resan.

– Husse, ska du bli nya David Attenborough, och vart ska du, frågar djuren här hemma.
– Nja, I wish. Jag ska till Sydafrika. Till de marker ni skulle ströva på om ni inte hängde här och tittade på mig och J när vi äter glass, svarar jag och fortsätter:
– Jag åker i januari och blir borta i ett år. Jag ska bli naturguide, är tanken. Jag ska bara lyckas bemästra sådant som vänstertrafiken och de närgångna skorpionerna. Och lite annat som man kan stöta på ute i bushen.
– Okej, kom hem helskinnad. Vi kommer vänta på dig här. Och hälsa våra kusiner, svarar de stumt med sina stora djurögon.

Ögonblicksbild två:

På Haga. Utanför fönstret hoppar blåmesarna i den snötunga eken. Eken som sakta håller på att dö, antagligen efter att ha körts på av en traktor innan vi flyttade in. Men eftersom det kan ta ett helt människoliv eller tre för en ek att dö kommer nog ingenting ha hänt med den nästa gång jag sitter här.

Och nästa gång jag sitter här är 2016.

Innan dess kommer jag ha bott i flera månader på denna plats:

Det känns, för att tala klarspråk, helt sjukt spännande. Och läskigt. Med denna resa så fullkomligt pulvriserar jag min medelålders bekvämlighetszon. Och varför gör jag det, egentligen?

Kanske vill jag helt enkelt leka elefant igen:

TwitterShare

En reaktion på “Hello again South Africa

  1. Erika

    Vad roligt att du har lagt upp den här filmen! Nu vet jag hur du kommer att bo, var du kommer att äta dina måltider och bygga dina överarmsmuskler. Det känns lite tryggare för mig nu. Tack för det (eftersom det här äventyret som du ska ut på tydligen egentligen handlar lika mycket om mig oh god).

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>