Rött vårtecken

Det kryllar av dem på Stora Karlsö. Det var i alla fall vad jag sade till turisterna jag guidade där förra året. Jag pratar alltså om riddarbaggen, eller körkmacken, som den också kallas (eftersom den sägs gilla att värma sig på soliga kyrkväggar).

Jag såg en bagge här, en bagge där.

Men aldrig flera åt gången.

Det krävdes en av årets första soliga vårdagar på Haga för att det skulle inträffa. De kröp omkring på en klippa och var lite äckliga. De hade hittat en solig fläck i ett snöhav, och vi fick samsas om utrymmet.

En rolig sak är att de tydligen är helt hooked på den giftiga tulkörten.

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>