En dag i september

Jag tänker på kvinnan som i Odla med P1 berättar att hon dagarna i ända, i sin trädgård, jagar vattensork med en hammare. Om man vill kan desperationen ta över förståndet. Äganderättskänslan över det hemodlade är inte så hemvävt när horderna av vilddjur rullar in.

Men jag försöker att ändra mig. Verkligen.

Haga planterar vi varje år kålväxter. Och varje år kommer vi på bättre tankar. Naturen på Haga älskar all sorts kål. Naturen i form av kålfjärilar till exempel.

Så mycket älskar kålfjärilarna vår kål att de fortsätter att frodas när kålen är skördad. Det är min fasta övertygelse. Om jag var fjärilsinventerare i min egen trädgård (eller vänta, det är jag ju) så skulle kålfjärilarna hamna högt upp i statistiken.

Och så får det vara.

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>