Monster i vassen (eller pelargonen)

Allt handlar om perspektiv. Under och över oss är naturen obarmhärtigt grym. Monster kryper omkring. Men det märker inte vi människor för vi är för högväxta, för stora och för upptagna med att klippa gräsmattan.

Fast ibland kommer stunden då man böjer sig ned för att rensa dammkanten. I gräset väntar då dessa varelser. Alltså trollsländelarver, eller snarare de tomma skalen efter dessa. Efter att ha levt i dammen där de käkat mygglarver och grodyngel, klättrar de upp på ett grässtrå. Deras skal spricker och ut kliver en fullvuxen trollslända. Efter detta lever de en kort tid i luften.

TwitterShare

2 reaktion på “Monster i vassen (eller pelargonen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>