Hej fjäril

Nässlor är gott. Det tycker jag och det tycker påfågelsögat. Dess larver har invaderat nässlorna på grannhygget.

(Wikipedia)fakta om påfågelsögat: De gillar röda och blå blommor. De lär gilla Haga.

TwitterShare

2 reaktion på “Hej fjäril

 1. Erika Strand-Berglund

  Det där kan vara bland mina äckligaste saker i livet. När det är många och mycket och krälar och kravlar på ett och samma ställe. Tex myrstackar. Uäk. Men ändå gillar jag dom: både myrstackar, larver och inte minst —> fjärilarna. När de väl kommer!

  Svara
 2. stefannordberg Inläggsförfattare

  Jag klandrar dig inte. Verkligen inte. Larver och maskar är, rent utsagt, grymt äckliga. Jag vill dessutom stoppa dem i munnen när jag ser dem. En tvångstanke utan rim och reson. Och en retlig sådan.
  Men, det är ett problem som jag har. Det säger alltså mer om mig än om larverna. En larv bara är. Den kan inte ursäkta sig, inte stoppa sina impulser eller ändra på sig. Det kan jag. Hittills har jag alltså inte stoppat dem i munnen.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>