Varför sova?

Klockan är ungefär fem på morgonen och på Stora Karlsö smyger en man med tubkikare på några trutar.

Detta ser jag eftersom också jag är vaken.

Tillsammans med mina kolleger ska jag med kikare inventera öns andfåglar, till exempel ejder och knölsvan. Och småskrake. Och svärta. Och de måste alla simma i vattnet för att kunna räknas.

Hur ser då en svärtahona ut, i motljus och på flera hundra meters avstånd?

Japp, den är liten. Men sedan?

?

Nu skulle jag aldrig säga att jag och min kollega M inte vet vad vi håller på med. Det gör vi verkligen. Bara inte till hundra procent.

Vi letar, vi hittar, vi antecknar och vi hoppas på det bästa. Vi är inte som mannen med tubkikare som antagligen vet allt du behöver veta om fåglar.

Men vi vet att njuta av utsikten.

Ja, det ser lite ut som att jag har kissat på mig. Men så är inte fallet.

TwitterShare

4 reaktion på “Varför sova?

 1. Jocke

  Förstår jag det rätt som att det är i något av husen strax till höger om dig i bilden som du bor i? Galet fint ju. Jag tror du räknar bäst i världen.

  Svara
 2. stefannordberg Inläggsförfattare

  Visst är det galet fint. och ja, det är ett av de vita husen nära stranden, till höger om mig. I viken som kallas för Hien.

  Svara
  1. ethel hartmann

   Väldigt vackert! Tur att du inte behöver simma i vattnet för att räkna/räknas! Det är väl rätt kallt kan jag tro? Jag känner igen viken och minns de stora mängderna av rundslipade stenar…

   Svara
 3. stefannordberg Inläggsförfattare

  Japp Ethel, du minns rätt! Det är massor med fina stenar där. Och ejdrar som simmar runt. Jag tittar på och tänker inte ens doppa tårna. Det är tolv grader just nu.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>