Äppelfest

Vem gillar inte äpplen? Antagligen ganska många, men det hör inte hit. Möss gillar äpplen. Det är alldeles uppenbart.

– Om jag lägger in äpplena i jordkällaren så får de nog vara ifred. Och med papper emellan varje äpple blir det inga mögelangrepp, sade K till oss andra på Haga. Och vi nickade för det är det vi gör när något låter rimligt. Och det gjorde det verkligen.

Trots att jag ju visste att en mus kan tränga sig igenom springor som bara är runt en centimeter i diameter. Eller det visste jag inte. Jag visste att det rörde sig om väldigt små hål.

Men nu vet jag hur det ligger till. Och jag vet att vår jordkällare har ett, eller flera sådana hål. Vilket är helt okej. Det var faktiskt rörande att se boet som mössen skapat åt sig själva, där i äppellådan. Pappret var iturivet och rullat till en stor boll med ett hål i mitten. Och precis utanför fanns middagen serverad. Hela vinterns ranson. Gnagare lever korta liv men är riktiga överlevare.

Fast i slutändan går det som det går. K slängde ut boet och tvättade äpplena som var kvar. Men mössen överlever alldeles säkert, och det unnar jag dem.

Och nej, äpplena var inte heller angripna av mögel.

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>