Bättre däckad än likstel

Knockad och däckad av influensan. Så kan det gå.

Det finns folk, och fåglar, som har det värre. Eller hade det värre.

Jag och J besökte (innan influensan) Naturhistoriska riksmuseet och tittade på fåglar i lådor. Rad efter rad av lådor i enorma hyllsystem i husets källare. Ett skräckkabinett skulle en del säga. Inte jag. Men giftigt är det. Ingen får röra liken med bara fingrarna eftersom ingen egentligen vet vad det var för bevarandegifter som användes för cirka 100 år sedan då fåglarna hamnade här.

Japp. Här är det. Och på kvällarna extraknäcker spöket från biblioteksscenen i Ghostbusters här. Allt annat vore slöseri med, tja, yta.

Biätare. Ganska många biätare. Från 1800-talet. Forskare kommer fortfarande hit för att undersöka exemplaren. Information om var de fångades och fåglarnas färgkombinationer kopplas samman.

Cirka 160 000 fågelskinn finns här. Och 28 000 ägg. Fast inget nytt tillkommer. De som jobbar här är bevarare.

Här är kolibris.

Det är inte bara fåglar som finns i källaren.

Den ser lite ut som jag känner mig efter några dagars influensa. Och känslan man ibland har av att känna sig avklädd får helt nya dimensioner. Vem var du?

Och det hela avslutades med en fantastisk kollektion av dåligt uppstoppade djur! Notera med fördel ögonen på apan och bocken.

TwitterShare

2 reaktion på “Bättre däckad än likstel

  1. stefannordberg Inläggsförfattare

    He, he, de knäppa sakerna ingår i en slags fågelkurs på universitetet som vi båda går. En kurs som ofta är, nu säger jag det: Tråkig! Åtminstone tycker J det. Men som glimtar till under olika utflykterna.

    Och japp, apan är scary : )

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>