Tevetajm

Den svartvita flugsnapparhonan ruvar på sina ägg i vår integritetskränkande tv-holk som sitter i eken utanför vårt sovrum. Sladden leder till tv:n i rummet bredvid.

I upp till två veckor ligger hon still medan hanen skaffar sig ytterligare en hona och kommer med mat i mån av tid.

Tråkighetsfaktorn tycks vara maximerad. Liksom vår sympati. Och plötsligt ligger jag i sovrummet, däckad av en förkylning, läsandes Feberboken. Jag och den svartvita flugsnapparhonan lever våra parallella liv. Ett stenkast från varandra. Hon äter myggor. Jag äter ljus choklad. Båda ligger vi still. Jag vill föreställa mig att hon längtar efter den barnlösa hösten. Antagligen längtar hon inte alls. Antagligen lever flugsnappare i det absoluta nuet, annars skulle det bli outhärdligt. Eller revolution. Jag längtar efter mer choklad.

TwitterShare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>